Ce tip de generator electric am nevoie pentru a functiona aparatele din casa?

Ce tip de generator electric am nevoie pentru a functiona aparatele din casa?

Cum determini tipul de generator electric de care ai nevoie

Unul dintre primele lucruri care apar în timpul multor dezastre sunt penele de energie electrică. Modul evident de a remedia această problemă este să cumperi un generator care să îți alimenteze aparatele esențiale. Când te pregătești să cumperi un generator, una dintre cele mai frecvente întrebări este, ce tip de generator de curent am nevoie pentru casa?

Pare o întrebare ușoară, dar există o mulțime de factori de luat în considerare. Care este puterea in watti nominali de care am nevoie? Ce înseamnă cresterea in watti? Cerințele de alimentare pentru dispozitivul meu sunt listate în amperi, cum îmi dau seama dacă generatorul îl poate alimenta? Acestea sunt întrebări pe care oamenii au tendința de a pune face atunci când se uită prima dată la un generator. Totul poate fi extrem de complicat la inceput inițial dacă pornești de la zero.

Acest articol va răspunde la toate aceste întrebări și multe altele.

Ce sunt Watti in actiune și Watti in crestere?

Înțelegerea modului de evaluare a generatoarelor este punctul de plecare pentru a determina cât de multă putere ai într-un generator. Poate părea confuz, dar este foarte ușor.

Pur și simplu, watt-i care pot fi utilizati (sau nominale) reprezintă numărul maxim de wați pe care un generator îl poate emite continuu, fără a-l deteriora. Puterea de rulare este nivelul constant de putere pe care un dispozitiv trebuie să îl ruleze. Dispozitivele precum plăcile fierbinți și becurile vor avea, de obicei, doar o putere nominală. Acestia sunt watti de rulare necesari.

Watti (sau de pornire) reprezintă cantitatea maximă de wați pe care un generator le poate emite pentru o perioadă limitată de timp. Acest lucru permite generatorului să-și extindă puterea de energie pentru o perioadă limitată de timp pentru a răspunde cerințelor echipamentelor și aparatelor care au nevoie de mai multă putere pentru a porni. Acestea sunt aproape întotdeauna aparate cu motoare electrice precum frigidere, uscatoare, masini de spalat.

Producătorii afișează aproape întotdeauna puterea de creștere ca putere generatorului. Luați acest WEN 56200i Super Quiet 2000-Watt, de exemplu. Este etichetat ca un generator de 2000 de wați, dar acesta este nivelul de putere în exces. Insa puterea de rulare a acestui generator este de 1600 wați. Alte ratinguri afișate, cum ar fi puterea maximă, etc., se referă la watti de tensiune ale generatorului.

Nu este mare lucru dacă stiti ce cauți. Doar asigurați-vă că citiți cu atenție eticheta și va functiona cum trebuie daca sunteti atenti la necesarul dvs si la un calcul minim de putere necesara pentru ca aparatele sa functioneze optim.

Care este puterea de curent necesara pentru aparatele electrice din casa de care am nevoie sa functioneze la intreruperea energiei electrice?

Răspunsul la această întrebare va decide de câtă putere aveți nevoie într-un generator. În primul rând, trebuie să determinați ce doriți să ruleze generatorul. Veți încerca să alimentați întreaga casă sau doriți doar să vă păstrați mâncarea în frigider să nu se strice până când va reveni curentul?

Pentru asta ar trebui să obțineți cerințele de putere exacte de pe etichetele de pe echipamentul pe care intenționați să îl rulați pe generator.

Calcularea cerințelor de energie pentru un dispozitiv dacă este listată în amperi.

Să descoperiți cerințele de putere pentru un dispozitiv dacă este listat în amperi este ușor.

Puterea este determinată prin înmulțirea voltilor x amperi.

Majoritatea generatoarelor produc 120 volți sau 240 volti.

Așadar, dacă un dispozitiv are nevoie de 10 amperi pentru a-l alimenta, pur și simplu înmulțiți 240 volți x 10 amperi pentru a vă da seama că aveți nevoie de 2400 wați de putere pentru a-l rula.

Cum ne determinăm nevoile de putere?

Acum că am înțeles elementele de bază despre evaluarea generatoarelor și ce înseamnă ratingul, să vedem cum descoperim dimensiunea exactă a generatorului de care avem nevoie.

Rețineți că acesta va fi cel mai puțin mai puternic decat aveti nevoie pentru a rula aparatele sau dispozitivele. Cu cât poate genera mai multă energie generatorul dvs., cu atât veți putea alimenta mai multe aparate.

În primul exemplu, vom spune că dorim doar să alimentăm numărul minim de lucruri necesare în timpul unei întreruperi.

În acest scenariu, am stabilit că dorim să putem să ne încărcăm telefoanele, să rulăm o aeroterma, să ne încărcăm laptopul și să gătim pe o plită. Deci, dacă am fi dori să rulăm totul dintr-o dată, va fi nevoie de ‭6,354‬ de wați în funcțiune. Ceva de genul DuroStar DS4000S ar fi suficient. Dacă am hotărât să nu punem niciodată în funcțiune încălzitorul și plita electrica, am putea chiar să coborâm până la un generator de 4000 W.

În cel de-al doilea exemplu, vom spune că căutăm un generator care să ofere energie de rezervă pentru întreaga casă.

În acest scenariu, căutăm ceva care să ne alimenteze întreaga casă în timpul unei întreruperi de curent. Evident, acest lucru va fi posibil cu un generator mult mai mare și scump.

Acest exemplu ar avea nevoie de un generator de genul standby Generac 7043 Guardian Series 22kW / 19.5kW. Dispunerea de un generator de standby pentru casa dvs. este excelent, deoarece este deja conectat și se poate porni perfect când va cadea curentul.

întrebări frecvente

Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care vedem că le-au pus cel mai mult atunci când apare acest subiect. Este de înțeles că generatoarele nu sunt ceva cu care mulți oameni au multă experiență.

De câtă putere am nevoie pentru a rezista la o furtuna puternica sau un dezastru climatic?

Puteți înlocui cu ușurință aproape orice intrerupere electrica in cazul unui dezastru natural. Răspunsul va fi același în cea mai mare parte.

În acest caz, este posibil să aveți nevoie doar de un generator mic pentru a rula necesitățile urgente. Un mic generator portabil de 2000 de watt ar fi suficient, atâta timp cât vă așteptați să rămâneți fără energie doar câteva zile. Dacă vă așteptați să rămâneți fără energie mult mai mult, ar fi o idee bună sa aveti un generator mai mare capabil să funcționeze frigiderul și mai multe alte aparate în același timp.

De câtă putere am nevoie pentru casa mea?

Aceasta este de fapt a doua cea mai populară întrebare care apare despre generatoare. Am răspuns aproape la acest lucru deja, dar veți dori să căutați un generator de standby dacă veti cauta ca alimentarea cu energie sa functioneze perfect pentru casa dvs. atunci când se va intrerupe curentul.

Câtă putere am nevoie pentru un aparat de aer conditionat?

Cea mai mare putere de care veți avea nevoie va fi alimentarea aerului condiționat RV.. După aceea, trebuie doar să adăugați cantitatea de energie necesară pentru restul aparatelor.

Un lucru de luat în considerare va fi greutatea generatorului. Din moment ce veți dori să-l puteți rula în interiorul casei și în exterior, veți dori ceva relativ ușor. Acesta este motivul pentru care vă sugerăm să folositi două generatoare de 2000 de watt care pot fi rulate în serie precum invertorul portabil Honda EU2200i de 240 volți cu cabluri însoțitoare și paralele. Acestea pot fi mutate separat, dar practic își vor dubla generarea de energie fiind conectate între ele.

Acestea sunt de fapt o amenajare optima și pentru locuințe.

Unde ar trebui să-mi așez generatorul?

Utilizați întotdeauna generatorul dvs. într-o zonă bine ventilată, departe de uși, ferestre sau orificii care să permită sa intre monoxid de carbon în casa dvs. Acest lucru poate fi dificil în situațiile în care trebuie să rulați cabluri de extensie la aparate din interiorul casei.

Vă recomandăm să folosiți un detector de monoxid de carbon alimentat cu baterii în fiecare spațiu de locuit din casa dvs. în timp ce utilizați un generator. Dacă ați cheltuit deja sute de dolari pentru un generator, cheltuiți 10 USD pentru un detector de CO nu este o problemă.

Care sunt problemele legate de monoxidul de carbon asociate cu un generator?

Generatoarele tradiționale cu combustibil fosil produc monoxid de carbon la fel ca alte motoare. Monoxidul de carbon nu are miros și nu poate fi văzut.

Dacă lucrați vreodată în jurul unui generator și începeți să vă simțiți amețit, bolnav, trebuie să ajungeți imediat la aer curat! Simptomele pot veni rapid și fără avertisment.

Care sunt pericolele electrice asociate cu un generator?

Când utilizați un generator, trebuie să vă asigurați că îl mențineți uscat. Generatoarele trebuie să fie instalate pe sol uscat, iar utilizatorii trebuie să se asigure că mâinile sunt uscate înainte de a atinge generatorul sau de a conecta cablurile.

Acest lucru poate fi dificil atunci când luați în considerare faptul că una dintre cele mai mari probabilități de a folosi un generator este în timpul unui dezastru natural care probabil include inundații sau precipitații abundente. Pentru a contracara acest lucru, trebuie să planificăm în avans condițiile umede atunci când instalăm sau cumpărăm un generator.

Pentru a menține un generator uscat în timpul unei furtuni, ar trebui să utilizați o prelată sau un alt acoperitor deschis pentru a menține cât mai multă apă din generator. Așezarea generatorului pe un suport ridicat este o modalitate bună de a ține generatorul departe de pământul umed.

Care sunt pericolele de incendiu asociate cu un generator?

Pericolele de incendiu cauzate de generatoare sunt destul de mici. Principalul pericol de incendiu vine prin stocarea combustibilului și realimentare.

Când alimentați un generator, asigurați-vă că este oprit și că are timp să se răcească, iar combustibilul vărsat nu se adaugă la părțile fierbinți ale generatorului. Depozitarea combustibilului trebuie făcută în afara zonei de locuit.

Concluzie

Cumpărarea unui generator pentru o situație de urgență este o opțiune excelentă pentru oricine este precaut. Puterea de a genera propria ta putere poate adăuga multă versatilitate planurilor tale de pregătire.

Decizia de a cumpăra un generator standby pentru întreaga casă este o opțiune scumpă, pe care probabil că majoritatea oamenilor nu o vor alege. Pe de altă parte, un generator portabil poate fi o alegere excelentă pentru întreruperile de scurtă durată.

Speram sa va fi satisfacut curiozitatile legate de generatoarele de curent si va uram utilizare optima indiferent de necesitatile pe care le aveti in a utiliza un generator electric.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *