Textibrod

Textibrod.ro

Haine.Țesături.Materiale Textile.

Haine


Îmbrăcămintea (cunoscută și sub numele de haine, îmbrăcăminte și îmbrăcăminte) este alcătuită din obiectele purtate pe corp. Îmbrăcămintea este de obicei făcută din țesături sau textile, dar de-a lungul timpului a inclus articole de îmbrăcăminte confecționate din piele de animale sau alte foi subțiri de materiale puse împreună. Purtarea de îmbrăcăminte este în mare parte limitată la ființe umane și este o caracteristică a tuturor societăților umane. Cantitatea și tipul de îmbrăcăminte purtată depinde de sex, tipul corpului, considerații sociale și geografice.
VEZI MAI MULTE

Țesături și Materiale Textile

Un material textil, adesea folosit la plural, materiale textile sau doar textile (cuvânt originar din latinescul texere = a țese, a tricota), este un material flexibil, constând dintr-o rețea de fibre naturale, sintetice sau un amestec al acestora, care sunt toarse prin diferite procedee manuale sau mecanice. Textilele pot fi produse prin țesere, împletire, înnodare, croșetare si prin presare.
Istoria industriei textile din România începe în anii 1600, odată cu înființarea breslelor țesătorilor în Moldova, Muntenia și Transilvania.[1] Abagiii, postăvarii, pâslarii și mătăsarii își deschid mici ateliere în care fac haine, covoare, pături și ștergare.[1] Bumbac încep să cultive în anii 1700.
VEZI MAI MULTE
Primele haine, purtate cu cel puțin 70.000 de ani în urmă și poate cu mult mai devreme, au fost probabil făcute din piei de animale și au ajutat la protejarea primilor oameni împotriva elementelor. La un moment dat, oamenii au învățat să țese fibre vegetale în textile.
VEZI MAI MULTE
ianuarie 6, 2021
test3 Read More
ianuarie 6, 2021
test2 Read More
ianuarie 6, 2021
test1 Read More
menu-circlecross-circle